ODPIRAMO VRTEC

ODPIRAMO VRTEC

Vrtec odpiramo za vse otroke v vseh enotah z 18. majem 2020. Tako starši kot strokovni delavci si za čustveno in socialno blagostanje otrok želimo, da bodo otroci v svoji sobi in s svojimi vzgojiteljicami. Da bomo zadostili temu in zdravstveni varnosti, bomo v času epidemije poslovali od 7. do 16. ure, brez združevanja otrok med oddelki. Za vstop v vrtec je potrebna podpisana izjava staršev, da je otrok zdrav, ki je objavljena v nadaljevanju tega obvestila.

Ključnega pomena bo sodelovanje staršev in delavcev v dobrobit otrok.
– Starši morate v vrtcu nositi masko.
– Pri vhodu si je potrebno razkužiti roke.
– Ob prihodih in prevzemih otrok morate starši kolikor je mogoče hitro zapustiti vrtec.
– Potrebno je držati distanco med odraslimi.
– V vrtec naj prihajajo izključno zdravi otroci.
– V primeru izostanka zaradi bolezni takoj obvestite vzgojiteljico.

Otroci in vzgojiteljice ne bodo nosili mask. Veliko časa bodo preživeli na prostem. V oddelku bo za otroke dan potekal precej podobno kot so vajeni. Povečana bo pozornost na higieno v vseh prostorih vrtca. Ker se zavedamo, da je prehod v vrtec lahko tudi večja sprememba po dolgem času, bomo v naslednjih tednih posebno skrb namenili čustvenemu in socialnemu blagostanju otrok, zato ni dvoma, da se bomo veliko crkljali.

Oddelki bodo delovali tako, da med oddelki ne bo združevanja ali mešanja skupin. Otroke enega oddelka ne bomo delili ne glede na število prisotnih otrok.

Verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo vzpostaviti ljubeče in varno okolje za vse, ki bomo od ponedeljka vstopali v vrtec.

Nina Klemen
ravnateljica

Zavezujoča izjava staršev pred vstopom v vrtec