PROTOKOL ZA STARŠE OB PONOVNEM VSTOPU V VRTEC

ZAKONODAJA

Spoštovani starši!
Ob ponovnem odprtju vrtca 18. 5. 2020, vas seznanjamo s protokoli o delovanju vrtca v še vedno trajajočih posebnih razmerah zaradi koronavirusa COVID-19. Pri tem upoštevamo ukrepe, ki jih je priporočil Nacionalni inštitut za javno zdravje v dokumentu Higienska priporočila za izvajanje predšolske vzgoje.
Starši ste protokol vrtca dolžni upoštevati, saj bodo tako možnosti za širjenje bolezni manjše, otroci pa bodo lahko v čim krajšem času pridobili občutek varnosti in zaupanja.
• Vrtec bo odprt od 7.00 do 16.00 ure, jutranjega in popoldanskega združevanja torej ne bo.
• V enoti Kolezija starši vstopate skozi glavne vhode pa tudi skozi atrije, kar bo nazorno označeno.
• V enoti Murgle vsi starši vstopate skozi glavne vhode, prav tako velja za dislocirane enote (Koseski, Mencingerjeva).
• Z otroki bodo njihove vzgojiteljice in med oddelki ne bo združevanja.
• Ob prvem prihodu v vrtec prinesite podpisano izjavo (Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec), ki ste jo prejeli po elektronski pošti, lahko pa si jo natisnete tudi iz vrtčevske spletne strani – najdete jo na koncu obvestila ODPIRAMO VRTEC. Brez podpisane izjave vstop v vrtec ne bo mogoč!
• V vrtec naj prihajajo le zdravi otroci. Spremljajte otrokovo zdravstveno stanje in če otrok zboli, to sporočite v otrokov oddelek. Bolan otrok pa naj ostane doma.
• Prav tako strokovne delavke/ci ne bodo sprejeli otroka, ki bo kazal kakršne koli znake bolezni (kašljanje, smrkanje, vročina, glavobol, driska, oteženo dihanje, slabo počutje).
• V garderobi sta istočasno lahko le dva starša na skupino. Ostali počakate pred vhodom.
• Starši vzdržujte potrebno razdaljo (1.5 – 2 m) do vzgojiteljice, drugih otrok in staršev.
Ob vstopu uporabljajte masko in si razkužite roke. Otroci si bodo roke umivali z vodo in milom v spremstvu vzgojiteljice ali sami.
• Rezervna oblačila prinesite kot običajno, s seboj pa naj ima otrok tudi plastično vrečko za umazana ali mokra oblačila. Nahrbtnik z rezervno obleko starši vsak dan odnesejo domov in ga vsak dan ponovno prinesejo, tako namreč čistilke lažje razkužijo in uredijo vse prostore.
Otroci naj ne prinašajo igrač od doma. Izjema so 1 – 2 leti stari otroci. Starši naj tako dude in ninice dajo vzgojiteljici v plastični vrečki, ki jo bo vzgojiteljica skrbno hranila za čas počitka.
• Če imate vprašanja za strokovne delavce, se nanje obrnite preko elektronske pošte ali telefona, da se izognete zadrževanju v garderobi.
• Ko oddate ali pridete po otroka, čim prej zapustite prostore vrtca, prav tako tudi igrišče.
Potrudili se bomo, da bo ponoven vstop vaših/naših otrok v vrtec kar se da prijazen. Otrokom bomo kljub ukrepom, ki se jih moramo držati, nudili vso potrebno toplino in bližino, da boste starši lahko odšli brez skrbi in opravljali svoje delovne ali druge obveznosti ali si vzeli čas zase ob vedenju, da je za vašega otroka poskrbljeno v najboljši možni meri.
Za vse nas so to zelo posebni časi, vendar nam bo z veliko mero dobre volje in strpnosti uspelo!

Hvala vsem za sodelovanje!

Vsi zaposleni vrtca Kolezija.